ADANA / SEYHAN - Mevlana Ortaokulu

İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü Atık Geri Dönüşüm Tesisi Gözlem Turu

Okulumuzda sıfır atık ve e-twinning projesi kapsamında ,öğrencilerimize kağıt ,karton ve atık israfını önlemek için geri dönüşümün önemi anlatıldı.Bu kapsamda Seyhan Belediyesi Atık geri dönüşüm ve Kompost tesisine gezi düzenlendi.Yüksek Çevre Mühendisi Dr. Seçil Bozkurt tarafından kompost oluşumu ve atık geri dönüşümü hakkında bilgi verildi.Öğrencilerimiz geri dönüşümün aşamalarını yerinde gözlemleyerek öğrendiler.Kağıt ve plastik atıkların yeniden kullanıma hazırlanma şekillerini gördüler.Sadece atık maddelerin değil organik maddelerin de geri dönüştürülebileceğini anladılar. Seyhan İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'nün desteği ile konu hakkında bilgilendirildiler. Yüksek Çevre Mühendisi Emre Öztürk ve Yüksek Gıda Mühendisi Dr. Dilem Kırlangıç da bilgiler verdiler. Son olarak da bize kompost hediye ederek toprağımızı beslememize destek oldular.

Yayın: 19.03.2024 - Güncelleme: 19.03.2024 16:33 - Görüntülenme: 67