T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADANA / SEYHAN - Mevlana Ortaokulu

GEZEGENİMİZ, GELECEĞİMİZİN EMANETİDİR

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın muhterem eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin "Ben merkezli anlayıştan, insan merkezli anlayışa geçmezsek her şey için çok geç olacak. İşte bu nedenle, sizleri çevre sorunlarının çözümünde rol almaya davet ediyorum." diyerek başlatmış olduğu Sıfır Atık Projesinde Mevlana Ortaokulu olarak biz de varız diyoruz.


Özelde Öğrencilerimize, genelde ise tüm dünyaya çorbada tuzumuz olsun anlayışıyla çevre bilinci kazandırmak, atıkların geri dönüştürülebildiğini öğretmek, sıfır atık kampanyasına destek vermek amacıyla bir proje başlattık.

 Oncelikle okul çapında başlattığımız, il geneline yaymayı planladığımız ve  etwinning ortaklığı oluşturduğumuz projemizde “Gezegenimiz geleceğimizin emanetidir.” sloganıyla yola çıktık.


Yarınlara temiz bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya bırakmak adına başlattığımız proje kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde projemizin yaygınlaşması için taşın altına elimizi koyduk.

Bu kapsamda da ilkin  Seyhan Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık müdürlüğüyle yaptığımız işbirliği doğrultusunda 04/10/2023 Çarşamba günü Sayın Dr. Seçil Bozkurt( Çevre Yüksek Mühendisi) ve Sayın Dilem Kırlangıç( Gıda Yüksek Mühendisi) öğrencilerimize ve öğretmenlerimize seminer vermek için okulumuza geldiler. Seyhan Belediyesi tarafından okulumuza gönderilen geri dönüşüm ve atık kutularını afiş ve broşürleri, öğrencilerimize vermek üzere hediye kalemleri ,teslim ettiler. Çevre bilinci ve geri dönüşüm hakkında verdikleri seminerden öğrenci ve öğretmenlerimiz ziyadesiyle istifade ettiler..Okulumuz bir sıfır atık projesi uygulaması olan “Ayrıştırır, Dönüştür ,Kazandır” portalına kaydedildi.Okulumuzda toplanan atıkları portal üzerinden belediyemize ulaştırarak kampanyaya destek vermekteyiz.

    Bu proje çalışmalarında desteklerini esirgemeyen Okul Müdürümüz Sayın A.Talip Koktaş’a ,Müdür Yardımcımız Fatma Dağlı'ya, proje kurucu öğretmenimiz Tuğba Yıldız  Arslan’a ve hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimiz başta Demet Onaran olmak üzere , Sema Balcı ,Melek Esen ,Kamil Çomak ve  Neslihan Kutlu’ya teşekkür ederiz.

     Daha yaşanabilir bir çevre için Mevlana Ortaokulu olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.


"Gezegenimiz, geleceğimizin emanetidir." mottosuyla çıktığımız bu yolda insanlığın gelişimi zihinlerin değişimiyle başlar felsefesi doğrultusunda sevgili öğrencilerimize sıfır atık bilinci kazandırmanın gayretinde projemizi güçlü bir şekilde devam ettireceğiz.


El ele, hep birlikte daha güzel günlere...

06-10-202306-10-202306-10-202306-10-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.10.2023 - Güncelleme: 06.10.2023 19:05 - Görüntülenme: 156
  Beğen | 0  kişi beğendi